top of page

Sopivan monon valinta

Vuokraamon ohjeissa lukee, valitse itsellesi sopiva mono. Mitä ihmettä nyt? Tässä muutama vihje sopivan monon löytämiseen.


Lasten monoissa ja juniormalleissa on normaali kengän koko merkattu tussilla. Aikuisten monoissa on monon senttimetrikoko, ja vertailutaulukon löydät hyllyn päästä. Juniormonoissa on aikuisten mallia kapeampi lesti, joten kapeajalkainen aikuinen voi hyvin käyttää junior monoa, tai juniori aikuisten monoa, jos mono tuntuu jalkaan hyvältä.


Yleinen virhe on valita liian suuret monot. Suorana seisottaessa varpaat voivat hipaista monon kärkeä, mutta polvia eteenpäin laskuasentoon painettaessa tulee varpaiden irrota monon kärjestä. Kantapään tulee koko ajan pysyä tiukasti kupissaan.

Laskettelupäivän sukkavalintaan kannattaa myös kiinnittää huomiota. Jollei sukkalaatikosta löydy laskettelusukkia, valitse tukeva, mielellään pitkävartinen sukka ja varmista ettei se mene ryttyy monon sisällä. Ulkoiluhousuista löytyvät lumilukot lahkeen sisällä kuuluvat mono päälle, ei sisälle. Ne estävät lumen pääsyn monoon, ja jalkasi pysyvät kuivina.


Toinen mono tarvitaan tiskillä suksien säätämiseen sinulle sopiviksi. Laita siis vain toinen mono jalkaan. Kengät voit jättää monojen paikalle hyllyyn, tai halutessasi lukolliseen (1€ toimivaan) varustelaatikoon


Hiihtolomalla ja ruuhkapäivinä monovuokraamossamme on henkilökuntaa sinua auttamassa. Kysy apua, jos jokin mietityttää.

Tervetuloa vuokraamoomme!


!

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Välinevuokraus hiihtolomaviikolle tai muulle laskettelulomalle. Vuokraa välineet koko viikoksi ja vältä jonotus vuokraamossa. Hinnat: Lasten suksisetti 59€ (sukset, monot, sauvat) Lasten lautase

bottom of page